Blog

Startup Weekend je 54-satni događaj koji okuplja programere, dizajnere, marketing i PR stručnjake, ljude sa poslovnom idejom kojima treba zanimljiva ekipa, sa ciljem da podijele ideje, sastave ekipe, naprave proizvod i konačno pokrenu svoje poduzeće – vlastiti startup!

Startup Weekend traje kao što ime kaže, jedan vikend. Ovaj događaj omogućuje poduzetnicima, i onima koji to žele postati, da otkriju drže li njihove ideje vodu, i da se sprovedu svoje planove u djelo. U prosjeku jedna polovina sudionika Startup Weekenda ima tehničku pozadinu a druga polovina poslovnu pozadinu. Time želimo stvoriti atmosferu sinergije, kako biste mogli okupiti ljude s komplementarnim vještinama, koje su izrazito važne u razvoju vašeg projekta.

Događaj počinje u petak, kratkim predstavljanjem vaših ideja (“Pitch”) pred ostalim sudionicima. Preporuka je da predstavite vaše najbolje ideje, za koje vjerujete da će motivirati ostale sudionike da vam se pridruže u realiziranju vašeg projekta. Nakon predstavljanja svih ideja, sudionici glasaju za najbolje ideje, tj. ideje kojima se žele pridružiti i na kojima namjeravaju raditi tijekom Startup Weekenda. Tijekom subote i nedjelje, timovi rade na dizajnu i razvoju poslovnog plana i vizije njihovog projekta te ih na kraju događaja predstavljaju pred potencijalnim investitorima.  Isto tako, timovi rade zajedno s mentorima, iskusnim poduzetnicima, kako bi testirali svoje pretpostavke i primili korisne savjete od ljudi koji su prošli trnoviti put do poslovnog uspjeha

Dosta vam je beskonačnog pretraživanja oglasa za posao ili hodanja po razgovorima koji nisu urodili plodom. Krajnje je vrijeme da preuzmete stvar u svoje ruke i usmjerite vašu energiju, motivaciju, znanje i vještine prema poduzetništvu.  Dođite na Startup Weekend Zagreb i započnite vaš put do poslovnog uspjeha. Nakon toga samo vam je nebo granica!

© Copyright 2017, Startup Weekend. All rights reserved. Privacy Policy